fbpx

Siden 2010 har Frederiksbjerg Guitarskole prioriteret at være et stærkt lokalforankret og personligt tilbud til den ambitiøse guitarist.

I løbet af de første år spredte ordet sig til hele byen, og i en tid, hvor bl.a. youtube’s talrige “quick lessons” avlede en musikalsk zapper-kultur, fik flere og flere elever smag for den faste skemalagte undervisning, hvor man får individuel feedback ansigt til ansigt hos sin egen lærer.

Da efterspørgslen på kvalificeret undervisning også begyndte at lyde uden for Frederiksbjerg, valgte vi fra 2016 sideløbende at udbyde professionel instrumentundervisning på en række folkeskoler under navnet Instrumentskolen Aarhus. Instrumentskolen Aarhus blev i 2021 til Instrumentskolen Danmark.

Selvsamme virksomhed står også bag instrumentundervisning.dk, der er navnet på vores populære landsdækkende privatundervisningsportal. Således kan vi i dag give et skræddersyet tilbud til alle typer elever uanset alder, bopæl, behov og niveau.

I 2020 kunne Frederiksbjerg Guitarskole fejre 10 års-jubilæum, og vi har som altid døren åben for alle, der gerne for alvor vil lære at spille guitar!

Administration

Morten Haugshøj

Grundlægger og skoleleder
Læs mere

Morten Haugshøj

Morten har karrieren igennem drevet professionel musikskole sideløbende med at være et velkendt navn på den danske jazzscene, ikke mindst i spidsen for Morten Haugshøj Group (mortenhaugshoej.dk).

Morten er uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet.

William de Feuth Michaelsen

Souschef
Læs mere

William de Feuth Michaelsen

William er daglig leder af guitarskolen og kommer fra en baggrund som musikredaktør, spillestedsbooker og ikke mindst som underviser og professionel musiker.

William er uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet.

Jakob A. Birkesholm

Kommunikationsmedarbejder
Læs mere

Jakob A. Birkesholm

Jakob supporter på bogholderi og administration. Han er selvfølgelig også selv musiker:-)

Jakob er uddannet folkeskolelærer.

Mød din nye “guitar hero”

Vi er alle drevet af lysten til at se vores elever få lige så stor glæde af musikken, som vi selv gør.
Her kan du møde et par stykker af os:

Bo Mikkelsen

Underviser
Læs mere

Bo Mikkelsen

Jeg er uddannet musiklærer, og jeg elsker at spille guitar og lære fra mig. Jeg har spillet guitar i mange år med udgangspunkt i rock og blues og underviser også i Instrumentskolen Danmark.

Min undervisning vil altid tage udgangspunkt i elevens ønsker i forhold til musikgenre, teknikker og teori. Jeg vil med min musikalske og pædagogiske erfaring sørge for en god progression gennem undervisningen. Jeg underviser i el- og akustisk guitar og herunder både i rytme- og sologuitar. Genremæssigt bevæger jeg mig især inden for rock, hård rock, blues og pop.

Jeg har mange års erfaring fra øvelokalet og koncerter med i bagagen og ser det at spille sammen som en vigtig del af at spille guitar. Og så er det altid sjovt at nørde guitarer, forstærkere og effektpedaler :-)

Jeg håber, at vi ses til nogle hyggelige timer med god energi og en varm kop kaffe!

Anders Odgaard

Underviser
Læs mere

Anders Odgaard

Om Anders
Jeg er i slutningen af 20’erne og har brugt det meste af mit liv på at spille musik – bl.a. har jeg været i Sverige på et intensivt musikuddannelsesforløb i 2 år samt taget en bachelor i musikvidenskab på Aarhus Universitet. Jeg har flere års erfaring med musikundervisning, har været på forskellige musikskoler og underviser også på instrumentundervisning.dk. Pt. er jeg i gang med min kandidatuddannelse i musik, mens jeg bruger min fritid på at spille i forskellige konstellationer og dygtiggøre mig selv.

Om undervisningen
I undervisningen tager jeg udgangspunkt i den enkelte elevs ønsker. Musik skal være sjovt, og derfor foreslår jeg, at eleven selv tager stilling til, hvilken genre eller teknik han/hun gerne vil lære. Min erfaring er nemlig, at eleven lærer bedst ved selv at være engageret. Jeg guider eleven individuelt med øvelser, der fremmer en god teknik og et godt kendskab til instrumentet, og herudover vil vi i undervisningen spille sange, som er passende i forhold til den enkelte elevs ambitioner. På den måde kan vi skabe et målrettet undervisningsforløb, der giver musikalske kompetencer inden for det valgte emne.

Eksempel på et undervisningsforløb
Et undervisningsforløb starter typisk med en samtale mellem dig og mig, hvor vi finder ud af, hvad du ønsker at kunne spille på dit instrument (el/akustisk guitar eller bas). Herefter vil jeg foreslå sange og øvelser, der er relevante for dig. Du har mulighed for at ønske hvilke sange, du gerne vil lære, ellers finder vi i fællesskab noget materiale, som vil være passende for dit niveau. Du vil herefter få en node/tabs/akkorder til den valgte sang, som du kan øve dig på til næste lektion. Undervisningsforløbet længde afhænger af dine ambitioner og af sværhedsgraden, og herefter kan vi begynde et nyt undervisningsforløb med et nyt fokus.

Undervisningens elementer
Vi kommer bl.a. omkring at stemme instrumentet, “strumming” og rytmespil, solospil/improvisation, melodispil, harmonisering/akkorder, fingersætning, plekterteknik, teori og hørelære.

Jeg glæder mig til at møde dig!

Andreas Kristensen

Underviser
Læs mere

Andreas Kristensen

Jeg hedder Andreas, er i midttyverne og er musikvidenskabsstuderende på Aarhus Universitet udover mit virke som musikunderviser.

I min undervisning har jeg altid fokus på, at eleven finder den musik, vi spiller, interessant. Jeg tror på, at man lærer mest ved at arbejde med musik, som man har en interesse i, eller som man godt kan lide. Det er min erfaring, at eleven lærer mest ved at gennemgå målrettede undervisningsforløb, hvor der gentagende mellem eleven og jeg aftales et fokuspunkt, som jeg bygger undervisningen op omkring i nogle kortere fokuserede forløb. På denne måde arbejder vi ud fra ét fokuspunkt af gangen og tilgår dette via forskellige musikstykker, således at
eleven kan forbedre sig ved at tilegne sig de færdigheder, som musikstykkerne kræver.

Jeg er tilhænger af, at vi i fællesskab aftaler fokuspunkter, således at de står klart, da øvning på instrumentet herved også foregår mere målrettet og effektivt, når eleven sidder selv derhjemme. Det skyldes, at jeg har mødt mange elever, som kommer til mig efter et par års undervisning andetstedsfra uden helt at vide, hvad de har arbejdet med.
Eksempler på fokuspunkter kunne være: Én helt bestemt sang, bedre improvisationsevner, mere viden om musikteori, at arbejde på barré-akkorder eller måske bare at lære at spille temaet fra Star Wars.

Jeg har igennem mine år som praktiserende musiker og underviser stiftet bekendtskab med en bred vifte af genrer, som vi kan dykke ned i sammen. Jeg har undervist elever i alle aldre fra 7-8 år til 60+, og uanset alder er det super vigtigt for mig, at undervisningen er sjov og lærerig, da det er min filosofi, at man herigennem lærer bedst :-)

Jeg håber, at vi ses!
– Andreas

William Michaelsen

Underviser
Læs mere

William Michaelsen

Udover at være daglig leder af guitarskolen er William en af vores faste, rutinerede undervisere.

Med mangeårig erfaring fra studiesessions, pladekontrakt og koncertscenerne har William opbygget et stort og varieret genrekendskab og kan derfor tale med om alt fra progmetal til bossanova og K-pop.

Spidskompetencerne ligger dog inden for rock, pop, jazz, blues, soul/R&B og country/roots, og undervisningens overordnede fokus er at træne kombinationen af øre, teknik og teori med et kreativt og praktisk sigte. William lægger vægt på, at eleven altid er med på, hvad formålet med øvelserne er, og han tilrettelægger forløbet individuelt, så man aldrig får fornemmelsen af at skulle lave ”lektier”.

Undervisningen inddrager således alt fra klassiske radiohits til guitarheltesoloer og jazzstandarderne, mens vi hele tiden har for øje, hvad DIT mål er som guitarist. Er der en specifik sang, du gerne vil lære, siger du bare til, og hvis du vil have konstruktiv feedback på sangskrivning, udstyr, indspilning eller lignende er der også plads til det.

Flere af Williams gamle elever er siden kommet ind på MGK og/eller Musikkonservatoriet, ligesom flere af dem selv er udøvende professionelle musikere.

William er uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet.