Nærhed i undervisningen
Hos Frederiksbjerg Guitarskole får du ikke blot stukket en ny lektie i hånden af en lærer, der ikke kan huske, hvad du hedder eller laver til daglig. Tværtimod er det vigtigt for os at lære vores elever at kende, så vi bedst muligt kan imødekomme jer. Det betyder, at du hos os kan være sikker på god kommunikation, godt humør og selvfølgelig god musik i hyggelige rammer, der minder mere om en stue end et undervisningslokale.
Moderne hjælpemidler
og grundlæggende færdigheder
Flere af vores undervisere gør i den traditionelle fysiske undervisningssituation brug af videooptagelser, hvor lektierne bliver spillet igennem i langsomt tempo, så du har lyd og billede på det, du skal øve dig på. Vi supplerer naturligvis med noder og andet relevant materiale.
For al undervisning gælder det, at læringen sker gennem både konkrete stykker musik samt tekniske og teoretiske øvelser med konstruktiv feedback og motiverende dialog.
Onlineundervisning
I visse situationer har du mulighed for at blive undervist online – enten som interaktiv virtuel undervisning over f.eks. Zoom, Facetime el. lign. eller via præ-indspillet undervisning, hvor du får din egen personligt tilpassede video tilsendt med indhold efter aftale.
Vi bruger bl.a. onlineundervisning i tilfælde af sygdom, hvor det ikke kan lade sig gøre at finde vikar, så eleverne ikke går glip af deres lektion. Det kan også være relevant, hvis eleven er udenbys i længere tid af gangen.
Filosofi
Vi anser undervisningssituationen som et samspil mellem elev og lærer og søger sammen at skabe et kreativt miljø i trygge rammer, hvor der er god plads til grin, samtidig med at vi vægter engagement, kvalitet og den faglige læring højt. Så bliv ikke overrasket, hvis du bliver budt en kop kaffe eller te, når du kommer til undervisning, for vi tror på, at et behageligt og rart læringsmiljø giver de bedste resultater. Det er vi faktisk helt sikre på.
Mød vores undervisere:
William Michaelsen
William Michaelsen
Udover at være daglig leder af guitarskolen er William en af vores faste, rutinerede undervisere.
Med mangeårig erfaring fra musikstudiet og koncertscenerne og med en baggrund som musikredaktør og spillestedsbooker har William opbygget et stort, varieret genrekendskab og kan derfor tale med om alt fra metal til bossanova :-)
Spidskompetencerne ligger dog inden for rock, pop, jazz, blues, soul/R&B og country/roots, og undervisningens overordnede fokus er at træne kombinationen af øre, teknik og teori med et kreativt og praktisk sigte. William lægger vægt på, at eleven altid er med på, hvad formålet med øvelserne er, og han tilrettelægger forløbet individuelt, så man ikke får fornemmelsen af at skulle lave ”lektier”.
Undervisningen kan således inddrage alt fra klassiske radiohits til guitarheltesoloer og jazzstandarder, mens vi hele tiden har for øje, hvad DIT mål er som guitarist. Er der en specifik sang, du gerne vil lære, siger du bare til, og hvis du vil have konstruktiv feedback på sangskrivning, udstyr, indspilning eller lignende er der også plads til det.
Flere af Williams gamle elever er siden kommet ind på MGK og/eller Musikkonservatoriet, ligesom flere af dem selv er udøvende professionelle musikere.
William er uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet.
Gustav Blaabjerg
Gustav Blaabjerg
Hej!
Jeg hedder Gustav, og jeg har spillet musik siden jeg var 10 år gammel, hvor jeg startede med at spille i band, lige så snart jeg kunne sætte to akkorder sammen. I dag bruger jeg det meste af min tid på at komponere og indspille sange i mit studie i Holme. Mit hovedinstrument er guitar, men jeg synger også og spiller klaver i en professionel sammenhæng. Derudover er jeg en habil bassist og trommeslager.
Jeg har tidligere studeret sangskrivning i England, og før det boede jeg i Reykjavik, hvor jeg brugte weekenderne på at optræde med mine sange. Min musikalske baggrund kommer derfor i høj grad fra livet som udøvende musiker. For mig er det vigtigt, at man synes det er sjovt at spille musik, og i min undervisning tager jeg derfor udgangspunkt i den enkelte elevs individuelle behov og niveau. Er der en bestemt sang, man gerne vil lære at spille, et band, man er vild med, eller en genre, man gerne vil dyrke etc., vil dette være springbrættet for lektionerne. I min undervisning er musikteori altid noget, der kommer i forlængelse af det praktiske, og derfor vil vi altid lægge vægt på spil og udøvelse, hvor det teoretiske bygges på hen ad vejen i takt med, at eleven bliver dygtigere til sit instrument.
Jeg glæder mig til at møde jer!
Anders Odgaard
Anders Odgaard
Jeg hedder Anders, og jeg har brugt det meste af mit liv på at spille musik – bl.a. har jeg været i Sverige på et intensivt musikuddannelsesforløb i to år samt uddannet mig i musikvidenskab på Aarhus Universitet. Jeg har flere års erfaring med musikundervisning, har været på forskellige musikskoler og underviser også på instrumentundervisning.dk.
Om undervisningen
I undervisningen tager jeg udgangspunkt i den enkelte elevs ønsker. Musik skal være sjovt, og derfor foreslår jeg, at eleven selv tager stilling til, hvilken genre eller teknik han/hun gerne vil lære. Min erfaring er nemlig, at eleven lærer bedst ved selv at være engageret. Jeg guider eleven individuelt med øvelser, der fremmer en god teknik og et godt kendskab til instrumentet, og herudover vil vi i undervisningen spille sange, som er passende i forhold til den enkelte elevs ambitioner. På den måde kan vi skabe et målrettet undervisningsforløb, der giver musikalske kompetencer inden for det valgte emne.
Eksempel på et undervisningsforløb
Et undervisningsforløb starter typisk med en samtale mellem dig og mig, hvor vi finder ud af, hvad du ønsker at kunne spille på dit instrument (el/akustisk guitar eller bas). Herefter vil jeg foreslå sange og øvelser, der er relevante for dig. Du har mulighed for at ønske hvilke sange, du gerne vil lære, ellers finder vi i fællesskab noget materiale, som vil være passende for dit niveau. Du vil herefter få en node/tabulatur/akkorder til den valgte sang, som du kan øve dig på til næste lektion. Undervisningsforløbet længde afhænger af dine ambitioner og af sværhedsgraden, og herefter kan vi begynde et nyt undervisningsforløb med et nyt fokus.
Undervisningens elementer
Vi kommer bl.a. omkring rytmespil, solospil/improvisation, melodispil, harmonisering/akkorder, fingersætning, plekterteknik, teori og hørelære.
Jeg glæder mig til at møde dig!
Mads Perriard Olsen
Mads Perriard Olsen
Om Mads
Jeg har studeret på Det Jyske Musikkonservatorium med en kandidatgrad i musikpædagogik og har undervist elever både i folkeskoler, privat og musikskole. Jeg er selv altid nysgerrig på at lære mere om musikkens historie og forstå, hvordan vi kan bruge materiale fra de sange vi lærer til at blive endnu dygtigere. Således er det også et fokuspunkt i undervisningen at have muligheden for at forstå hvad vi spiller, så vi ikke bare bliver god indenfor én specifik genre, men faktisk kan spille lige hvad vi har lyst til og kan bruge hvad vi har lært før i nye situationer. Mit ultimative mål er, at vi sammen får låst op for alle guitarens muligheder og giver dig nøglerne til at udleve dine musikdrømme, hvordan de end måtte se ud.
Om undervisningen
Når det er sagt, skal vores lektioner sammen helst bygge på egne ønsker, der får motivationen i vejret. Så hvis du har et brændende ønske om at spille stadionrock som AC/DC, spille dig til de varme lande med den klassiske guitar eller kunne spille en sjælfuld bluessolo, der kan få selv det mest hærdede publikum til at fælde en tåre, men ikke ved hvordan, vil jeg stå klar med mine erfaringer som underviser og musiker.
Udover guitar underviser jeg i bas og ukulele :-)
Jeg glæder mig til at møde dig!