fbpx

“Efter første gangs undervisning på Frederiksbjerg Guitarskole var Mikkel allerede hooked. Efter to gange kunne han spille et Beatles-nummer, og nu efter syv år går han stadig på skolen, får undervisning på højt niveau, har to bands, har givet koncerter – og kan ikke leve uden spaden. Frederikbjerg Guitarskole rocks!”

Lotte Svane
Mor til elev


Se stilarter & niveauer

30, 45 eller 60 minutters lektioner

Vi opererer med tre lektionslængder: 30, 45 eller 60 minutter. Generelt kan man komme mere i dybden med stoffet med 45 eller 60 minutters lektioner, så det er bestemt være værd at overveje.

Du kan selv vælge, om du ønsker at gå til undervisning hver eller hver anden uge. Vi anbefaler dog, at du kommer hver uge, for det er vores erfaring, at du på den måde opnår de bedste resultater. Vælger man kun hver anden uge, er det et minimumskrav med 60 minutters lektioner (hvilket svarer til 30 min. hver uge).

Enkeltundervisning

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi anbefaler enkeltundervisningen, da det simpelthen giver os den bedste mulighed for at komme i dybden med stoffet.

Vi skræddersyer et program til dig, der tager udgangspunkt i dit niveau og dine interesser. Dog går vi ikke på kompromis med det stof, du bare skal lære, men vi sørger for at gøre det både sjovt og musikalsk :-)

Enkeltundervisningen er naturligvis for alle niveauer og omhandler mere eller mindre alle grene af den rytmiske musik.

Holdundervisning

Godt nok anbefaler vi enkeltundervisningen, men det er ikke det samme som at sige, at der ikke er masser af gode ting ved holdundervisning.

Vi stiller da også præcis de samme krav til vores elever på holdene som til enkelteleverne, og holdundervisningen har faktisk også en række fordele. F.eks. er der en udpræget social gevinst ved det at gå til instrumentundervisning sammen med andre, og så er det jo naturligvis også lidt billigere.

Vi forsøger at sammensætte et hold af ligesindede, musikalske legekammerater og opretter i fællesskab en målsætning for forløbet. Du kan også melde et hold til, som du selv sammensætter, f.eks. med en bror/søster eller en god kammerat.

I begge tilfælde får du en fast tid hver uge, så du er sikker på kontinuitet og udvikling i din indlæring. Se mere om priser og vores andre vilkår her.

Priser & Vilkår Tilmelding

Brugs-guitar

1Guitar for begyndere

Læs mere
Brugs-guitar

Guitar for begyndere

For dig, der har besluttet, at du gerne vil lære at spille guitar og enten aldrig har prøvet det før eller måske endnu kun kender få, grundlæggende akkorder.

Her vil semestrets mål typisk være, at du kommer til at beherske samtlige spanske/åbne akkorder, lærer at spille fingerspil og endeligt at tage barré-akkorder. Indlæringen sker via kendte sange – såvel klassikere som nyere hits. Du vil hurtigt opleve den store glæde, det er at kunne spille en masse gode sange på din guitar – vi advarer dog om, at guitarspil er stærkt vanedannende :-)

Begynderguitar (brugsguitar) tilbydes naturligvis også som holdundervisning.

Tilmelding
Tilmelding
Guitar for øvede

2Guitar for øvede

Læs mere
Guitar for øvede

Guitar for øvede

For dig, der har spillet ca. 1-3 år.

På niveauet “Guitar for øvede” arbejder vi videre med dine instrumentale færdigheder, og du vil opleve at blive udfordret med lidt sværere sange med mange barré-akkorder. Du skal selvfølgelig lære gribebrættet at kende, så du selv kan tage en hvilken som helst sangbog og slå op på en tilfældig side og spille løs.

Du vil også lære at improvisere, idet vi blandt andet arbejder med pentatonskalaerne og sidenhen kirketonearterne. Du får konkrete øvelser, licks og soloer fra de numre, du synes er fede, uden at vi dog går på kompromis med de ting, du bare skal igennem. Endelig er det at lære – og spille efter – noder også på programmet. Målsætningen er, at du bliver i stand til at improvisere sikkert på guitaren og spille en god og solid rytmeguitar med et godt overblik over de forskellige greb.

“Guitar for øvede” tilbydes naturligvis også som holdundervisning. El-guitar er her en fordel, men ikke strengt nødvendigt.

Tilmelding
Tilmelding
Jazz-guitar

3Jazzguitar

Læs mere
Jazz-guitar

Jazzguitar

Indehaveren af Frederiksbjerg Guitarskole, Morten Haugshøj, er selv et velkendt ansigt på byens jazzscene, og derfor er undervisningen i jazzguitar et af vores specialer. For den jazzentusiastiske elev vil undervisningen typisk omhandle alt lige fra jazzens lettere komplicerede skalateori til akkordsoloer, polyrytmik og transskribering og ikke mindst at konkretisere teorien i de enkelte jazzstandards.

Vi tilpasser undervisningen til alle niveauer. Holdundervisning kan arrangeres, men er her ikke anbefalelsesværdig.

Klik også her på jazzguitarundervisning i Aarhus for at se alle de dygtige jazzguitarister, vi har tilknyttet i vores landsdækkende privatundervisningsplatform instrumentundervisning.dk

Tilmelding
Tilmelding
Pop-guitar

4Popguitar

Læs mere
Pop-guitar

Popguitar

Har du lyst til at fortabe dig i popuniversets utallige udødelige sange, kan du med Frederiksbjerg Guitarskoles hjælp sammensætte dit helt eget mix af de største popsange fra de sidste 60 år og helt frem til i dag. Her er du i høj grad selv med til at bestemme, hvad vi spiller.

Vi kan derfor spille alt fra Kim Larsen til Prince og Taylor Swift alt efter, hvad du selv lytter til. Vi sørger dog for, at der er kontinuitet i undervisningen, så du udvikler dig bedst muligt.

Tilmelding
Tilmelding
Rock-guitar

5Rockguitar

Læs mere
Rock-guitar

Rockguitar

At være en god rockguitarist indebærer mange ting. Som solist er det f.eks. vigtigt, at du har et solidt vokabular af skalaer, licks og tricks samt et godt overblik over gribebrættet, så du kan komme ubesværet rundt. Derudover kræver det at spille en god rockspade også, at du har en stærk rytmik og en fed musikalsk energi. Vi tager udgangspunkt i rockklassikerne og spiller både rytmeguitaren og sologuitaren til de numre, vi vælger.

Vi arbejder ydermere med håndgribelige øvelser, der hurtigt stiger i sværhedsgrad, så du snart får ’a bag of tricks’, som du med tiden kan implementere i dit spil og udvikle til dit eget musikalske sprog. Vi tilpasser undervisningen til alle niveauer, så du behøver ikke just at være Jimi Hendrix for at være med.

Tilmelding
Tilmelding
Blues-guitar

6Bluesguitar

Læs mere
Blues-guitar

Bluesguitar

Man siger, at meget af den rytmiske musik er funderet i blues, og det er der en god grund til. Den oprindelige amerikanske sydstatsblues handler ofte om ulykkelig kærlighed og urimelige livsvilkår, og de store bluesguitarister såsom Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters og B.B. King spiller da også så englene synger – eller skulle vi sige græder?

På Frederiksbjerg Guitarskole vil du lære nogle af de store mestres hemmeligheder, så du i løbet af kort tid opnår nye færdigheder på din guitar. Vi arbejder med bluesskalaer, pentatonskalaer og den karakteristiske ‘blå’ lyd i bluesen, mens du også lærer at vride strengene med den helt rigtige “feeling”.

Vi tilbyder ‘bluesguitar’ som både eneundervisning og holdundervisning.

Tilmelding
Tilmelding